Investeren in Business Coaching

Een dag naar de stad, een etentje in je favoriete restaurant of op vakantie. Het zit er allemaal niet in. Redenen genoeg om het geld dat je nu over weet te houden, te steken in je ontwikkeling. De cursussen schieten je om je oren. Maar is een cursus wel the way to go? En haal je daar echt al je geld uit? Want veel ruimte voor een op maat gemaakte aanpak zit er niet in.

Een Business Coach uit Amsterdam merkt dat er steeds meer vraag is naar een persoonlijke, op maat gemaakte aanpak. Hij heeft zelfs zoveel aanvragen dat hij al weken volgepland staat. “Dit is hét moment voor ondernemers om knopen door te haken. Ga ik er vol voor of neem ik dit verlies als een man (of vrouw) en sluit ik dit hoofdstuk? Die vraag krijg ik vaak.”

De kracht van 1-op-1 Business Coaching

Business Coaching is zoveel meer dan “even bij elkaar zitten” om je knelpunten te delen. Een goede coach is een vertrouwenspersoon en klankbord in één. Veel ondernemers missen, zeker nu, een sparringpartner.

Een coach hoeft niet eens volledige kennis over de branche te hebben, maar heeft door ruime ervaringen als (ex-)ondernemer al zoveel geleerd. De fouten die hij heeft gemaakt, hoef jij niet meer te maken. Dat kan jou heel wat geld, tijd en moeite schelen. Die tijd kun je weer steken in jouw nieuwe project, team of het verder uitbreiden van je aanbod in de markt.

Business coaching is geen kostenpost, maar een investering

Een groot deel van de Nederlandse ondernemers vindt investeren in coaching, cursussen en andere manieren om te groeien onnodig. Vaak komt dit omdat ze het bedrag te hoog vinden en niet weten hoe ze de kostenpost kunnen terugverdienen, maar ook omdat er geen tijd voor lijkt te zijn. Toch is investeren in Business Coaching echt aan te raden. Zeker nu jij het als ondernemer extra zwaar hebt door de maatregelen die de economie in Nederland raken.

Sparren met een professional kan je inzichten geven en vormt de stok achter de deur, waardoor jij nu écht werk moet maken van je onderneming en de plannen die je altijd al wilde uitvoeren, maar nooit de hoogste prioriteit bleken te hebben. Een coach helpt je verder en laat jou groeien als ondernemer, maar ook als mens. En die ervaring zorgt er weer voor dat jij je onderneming kan laten groeien tot iets dat meer oplevert dan alleen geld. Het zorgt voor succes en geluk. Twee essentiële aspecten die niet altijd te combineren lijken, maar vaak hand in hand gaan.

De kans dat iemand binnen jouw netwerk al eens heeft gesproken met een Business Coach is vrij groot. Doe daarom een oproep binnen je netwerk en vraag naar ervaringen en tips. Zo zul je zien dat een coachingstraject niet alleen geld kost, maar ook geld op gaat leveren. Als jij er klaar voor bent om alles uit je onderneming te halen, tenminste. Want Business Coaching is echt alleen voor de mensen die er vol voor willen gaan.

Standaard afbeelding
Jaap
Artikelen: 4