Over Helen Toxopeus

Ik groeide op in o.a. Indonesië, Thailand en Oostenrijk en kwam terug naar Nederland om economie te studeren. Na een stage bij de Verenigde Naties bij het Jaar van het Microkrediet besloot ik vanuit de financiële sector te gaan werken aan een betere wereld, door goede financiële dienstverlening te helpen ontwikkelen. Ik studeerde cum laude af op toegang tot financiële dienstverlening in ontwikkelingslanden.

Om dit reden ging ik in 2006 bij ABN AMRO werken. Na een start als Investment Banking Trainee en strategie en M&A analyst werd ik innovatie manager bij de Dialogues Incubator, een broedplaats voor radicale innovatie binnen ABN AMRO. Daar initieerde ik o.a. het crowdfunding platform Seeds, dat in 2012 gelanceerd werd en in 2015 werd ontmanteld. Over de voor- en nadelen van vernieuwing binnen banken zet ik graag een boom op :-)

In 2010 raakte ik betrokken bij de beweging Economy Transformers, waar ik veel inspirerende economische pioniers ontmoette. Toen heb ik mijn  baan opgezegd en ben me gaan verdiepen in de vernieuwing van geld en financiering: wat is geld eigenlijk en hoe kunnen we geld zo veranderen dat een duurzame en sociale wereld binnen handbereik komt? Samen met mijn zus Simone Toxopeus interviewden we experts uit de Economy Transformers community, wat resulteerde in het boekje  ‘Een Verkenning Van Ons Geldsysteem’. Ik ben workshops en lezingen gaan geven over crowdfunding en geldsystemen, met de nadruk op verduurzaming en werkte mee aan theatervoorstellingen over geld. In 2014 verscheen een boek over het werk van de Social Trade Organisation. Sindsdien werk ik een groot deel van mijn tijd  aan mijn proefschrift op het gebied van duurzame innovatie in de financiële sector (aan de Erasmus School of Economics).

Zie ook mijn LinkedIn en Twitter accounts.

 

Reacties plaatsen kan niet meer.