Een verkenning van ons geldsysteem

Klik hier om direct te bestellen

Geld is de motor van onze samenleving. Het wordt gebruikt om te ruilen, om waarde uit te drukken, om iets een prijs te geven, om te sparen en om meer geld mee te verdienen. Maar wat is geld? Hoe werkt het? Kunnen we ook zonder? Deze vragen inspireerden tot deze verkenning.

Wat zijn de fundamentele problemen van ons geldsysteem en welke oplossingen worden er ontwikkeld? In het boekje “Een Verkenning Van Ons Geldsysteem” krijg je een overzicht van de antwoorden op deze vragen. In simpele, niet-technische taal wordt de vinger op de zere plek gelegd en krijg je inzicht in de veranderingen die ons geldsysteem, en dus onze samenleving, in de komende jaren kan gaan doormaken. En wat je zelf kunt doen om dit te versnellen.

Dit boekje is tot stand gekomen binnen de community Economy Transformers, met dank aan de vele experts die in interviews hun inzichten hebben gedeeld. Oxfam Novib heeft de publicatie gefinancierd. Herman Wijffels en Farah Karimi hebben het voorwoord verzorgd. Het seminar wat n.a.v. van dit boekje is georganiseerd kun je via de website van Economy Transformers terugkijken.

De tweede druk (incl. inleiding van monetair econoom Dirk Bezemer, eveneens in begrijpbare taal) is te bestellen via www.smo.nl of www.managementboek.nl.

De PDF van de eerste druk kun je hier gratis downloaden (in het Nederlands en het Engels):

Een Verkenning Van Ons Geldsysteem

An Exploration Of Our Money System

ET logo 2oxfam_logo 2

Reacties plaatsen kan niet meer.